Voor organisaties

 

Samen maken we Twenterand! Is jouw organisatie actief op het gebied van vrijwillige inzet in Twenterand? Samen creëren we een gezonde en veilige basis voor vrijwilligers in onze gemeente. 

Wij faciliteren het proces door vraag en aanbod samen te brengen, kennis en expertise te delen en netwerken op te zetten. Of het nu gaat om vragen over vrijwilligersbeleid, overeenkomsten, wet- en regelgeving, of de inzet van groepen vrijwilligers, wij denken graag met je mee.

 

Heb je behoefte aan persoonlijk advies voor organisatieondersteuning? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kunnen een geschikte datum en tijd afspreken voor een gesprek, meestal op jullie locatie. Je kunt ons altijd mailen of bellen, we helpen je graag verder. 

 

Afbeelding voor organisaties (750 x 200 px)

 

Liever eerst zelf aan de slag? Lees dan verder en bekijk de onderwerpen hieronder. 

 

Ik ben op zoek naar vrijwilligers

  • Maak een account aan en plaats jouw vacature in de vacaturebank. Klik hier. 

 

Wetten en regels 

  • Om vrijwilligerswerk goed en veilig te laten verlopen gelden er een aantal regels en wetten. Lees hier welke wetten en regels er van toepassing zijn voor vrijwilligersorganisaties. 

 

Vrijwilligers werven en behouden

  • Voldoende vrijwilligers is belangrijk voor elke organisatie. Het werven van nieuwe vrijwilligers vergt tijd en aandacht, en brengt ook verandering met zich mee voor de bestaande structuur van de organisatie. Klik hier om meer te lezen over het werven en behouden van vrijwilligers. 

 

Vrijwilligers waarderen en belonen

  • Vrijwilligers waarderen een simpel 'dank je wel', maar voor behoud op lange termijn is meer nodig. Klik hier om meer te lezen over het waarderen en belonen van vrijwilligers. 

 

Vrijwilligersbeleid 

  • Het vrijwilligersbeleid vormt de basis, met daarin de visie op vrijwillige inzet binnen de organisatie en alle gemaakte afspraken om het vrijwilligerswerk soepel te laten verlopen. Meer weten over vrijwilligersbeleid? Klik hier

 

BestuurdersCentraal Twenterand 

  • Met BestuurdersCentraal bundelden wij de krachten van verschillende organisaties in een lokaal netwerk zodat deze kennis en ervaring met elkaar gedeeld kan worden. Wil je weten of BestuurdersCentraal iets is voor jouw organisatie? Klik hier. 

 

Project Bestuurscoaches 

  • Heb je vragen of behoefte aan begeleiding op bestuursniveau? Klik hier om te lezen waarvoor jouw organisatie terecht kan bij Project Bestuurscoaches. 

 

Meet & Match Twenterand

  • Op 15 februari verwelkomen we je graag bij de allereerste editie van: Meet & Match Twenterand, een inspirerende bijeenkomst die draait om betekenisvolle verbindingen. Klik hier voor meer informatie.