Kinderen

 
Vacature nr. 457
Functie  
Vrijwilliger Kindertelefoon Overijssel
Omschrijving   Bij de Kindertelefoon Overijssel werken 90 vrijwilligers die via de chat en telefoon dagelijks gesprekken voeren met kinderen en jongeren (8 tot 18 jaar oud) over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierbij kun je denken aan onderwerpen zoals: pesten, mishandeling, vriendschap, school, relaties, seksualiteit, familie. We zijn op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren te woord willen staan via de chat en telefoon. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger zes diensten à drie uur per maand draait en minstens één kalenderjaar bij ons in dienst blijft.
Taken Het voeren van gesprekken met kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud via de chat en telefoon. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk wordt er training gegeven, om bekend te raken met de gespreksvoering en methodiek die de Kindertelefoon hanteert, (training duurt gemiddeld  8 dagdelen). Eens in de zes à acht weken wordt er een thema-avond georganiseerd die in het kader staat van deskundigheidsbevordering.
Gevraagd

Wij zijn op zoek naar mensen met HBO werk- en denkniveau, en minimaal een MBO diploma. Samenwerken en een open houding zijn sleutelwoorden. Bij de Kindertelefoon werken bevlogen vrijwilligers die affiniteit hebben met kinderen en jongeren en voor elkaar klaar staan.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op:

www.wordvrijwilligerbijdekindertelefoon.nl

Tijden De Kindertelefoon is 365 dagen per jaar geopend, van 14:00 tot 20:00 uur. We werken met twee dienstsoorten: 14:00 - 17:00 uur en van 17:00 - 20:00 uur.

Reiskosten:
De reiskosten voor deze vacature worden vergoed tot 30 km van Almelo.
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Contract Ja
Plaats Almelo
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Vrijwilliger munt-…
Het Punt is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de munt- en kaartverkoop. In Het Punt worden regelmatig…

Meer informatie..

 
 Tuinvrijwilliger
Stichting Philadelphia is op zoek naar een vrijwilliger die mensen met een licht verstandelijke beperking willen ondersteunen…

Meer informatie..

 
 Activiteiten vrijwilliger

Een verpleeg- en verzorgingshuis in Vriezenveen is op zoek naar een vrijwilliger die kan helpen…

Meer informatie..