Korte Klussen

 
Vacature nr. 260
Functie  
Actiecoördinator kledinginzameling
Omschrijving   Miljoenen mensen moeten in rampgebieden zien te overleven. Sam's Kledingsactie zet zich in voor deze mensen. In onze maatschappij hebben we een overvloed aan waardevolle kleding die vaak in de afvalstroom verdwijnt of commercieel wordt verhandeld. Door kleding in te zamelen genereert Sam’s Kledingactie geld dat direct besteed wordt om de nood in ontwikkelingslanden te verlichten.
Taken Als actiecoördinator organiseer je een kledinginzamelingsactie. Eventueel samen met andere vrijwilligers in jouw woonplaats mobiliseer je de bevolking om op een speciale actiedag kleding te brengen naar bijvoorbeeld scholen, kerken of buurthuizen.

Samen met Sam’s Kledingactie zorg je voor zoveel mogelijk publiciteit. Sam’s Kledingactie levert persberichten aan huis-aan-huisbladen en regionale kranten. Jij verzorgt de lokale publiciteit (bijv. verenigings- en parochiebladen) zodat alle inwoners weten waar en wanneer de kleding gebracht kan worden. Je wordt hierbij vanzelfsprekend door Sam’s Kledingactie ondersteund.

Zo ontvang je persberichten, posters en folders om zoveel mogelijk publiciteit te genereren. Tevens staat Sam’s Kledingactie open voor ondersteuning van andere ludieke initiatieven om de inzamelactie succesvol te maken. Als actiecoördinator ben je een paar weken per jaar actief bezig. Na de actie zijn de werkzaamheden beperkt.
Gevraagd Een enthousiaste vrijwilliger die van organiseren houdt, de lokale situatie goed kent en goed kan samenwerken.
Tijden Is volledig zelf in te delen.
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Introductie periode Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt en er is veel ondersteuning vanuit de organisatie. Er kan gebruik gemaakt worden van het netwerk dat de vorige coördinator heeft opgebouwd. Tijdens de inwerkperiode wordt dit aan de nieuwe coördinator overgedragen.
Contract Ja
Plaats Bruinehaar
Vriezenveen
De Pollen
Vroomshoop
Den Ham
Westerhaar
Geerdijk
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Algemene Dienstverlening…
Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar een medewerker algemene dienstverlening.  Als vrijwilliger bij…

Meer informatie..

 
 Administratief medewerker
Vluchtelingenwerk Oost Nederland locatie Twenterand is op zoek naar een administratief medewerker die kan helpen bij…

Meer informatie..

 
 Bezoekvrijwilliger
De Twentse Zorgcentra is op zoek naar een bezoekvrijwilliger die leuke ontspannende activiteiten gaat doen met een…

Meer informatie..