Schuldhulpmaatje

Vacaturenummer 617
 
Omschrijving
Stichting BOOT is op zoek naar schuldhulpmaatjes. Als schuldhulpmaatje begeleid je mensen die graag een extra steuntje in de rug willen bij hun financiële administratie.
 
Werkzaamheden

Als schuldhulpmaatje stel je samen met de hulpvrager de hulpvraag vast en gaat hiermee samen aan de slag. Als je samen op weg bent laat je het zelfoplossend vermogen van je hulpvrager groeien. Daar help je hem/haar het beste mee voor de toekomst. Daarnaast ben je de steun en toeverlaat van je hulpvrager. Je helpt hem/haar bij het aanvragen en invullen van formulieren en legt contact met professionele hulpverleningsinstanties en gemeentelijke instanties of herstelt het contact nadat deze zijn misgelopen. Je spoort de hulpvrager aan om de afspraken met hulpverlenende instanties na te komen. Je helpt hem/haar bij de administratie en deze te ordenen zodat hij/zij ook in de toekomst overzicht houdt op de financien. Als schuldhulpmaatje voorkom je dat de hulpvrager in een sociaal isolement raakt vanwege de financiele problemen.

 
Vaardigheden

Als schuldhulpmaatje ben je er voor de ander. Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig en werkt op basis van gelijkwaardigheid samen met de hulpvrager. Je gaat voor minimaal een jaar een vertrouwensband aan met de hulpvrager en voelt je uiteraard betrokken bij hem/haar. Je staat open voor de opvattingen van de hulpvrager zonder daar een oordeel over te vormen en bent opgewassen tegen de teleurstellingen die je te verwerken krijgt. Je hebt je eigen financiele zaken op orde en kent geen strafblad

 
OnkostenvergoedingNee
 
ReiskostenvergoedingNee
 
VrijwilligersovereenkomstJa
 
Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Ja

 
Plaats(en) Bruinehaar, De Pollen, Den Ham, Geerdijk, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar

Informatiepunt Vrijwilligerswerk

Burgemeester Koetjestraat 2
7681 ZP Vroomshoop
0546 481458

info@vrijwilligerswerktwenterand.nl


Bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur