Informatie & advies

   

VNG Vrijwilligersverzekering

 

Vrijwilligers lopen tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk risico’s doordat zij schade kunnen veroorzaken en zelf schade kunnen lijden. De gemeente Twenterand biedt (gratis) een vrijwilligersverzekering aan, de VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal BeheerDeze verzekering is bedoeld om de risico’s die je loopt tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk te verzekeren. 


Wat is de VNG Vrijwilligersverzekering?
Vrijwilligers doen belangrijk werk voor een ander zonder tegenprestatie te verlangen. Daarom is het belangrijk dat juist deze groep mensen goed verzekerd is.  Informatie zoals bijvoorbeeld een nieuwe brochure, polisvoorwaarden en het schadeformulier is te vinden op de website van Centraal Beheer (VNG Vrijwilligersverzekering). Schademeldingen kan je ook digitaal regelen via Centraal Beheer.

Wie is er verzekerd?
De VNG Vrijwilligers­verzekering verzekert binnen Europa vrijwilligers en mantelzorgers die werken in of vanuit Nederland. Maar ook maatschappelijke stages van scholieren en vrijwilligerswerk als gemeentelijke tegenprestatie. Alle vrijwilligers in de gemeente Twenterand zijn automatisch verzekerd.

Meer informatie over de verzekering vind je in de brochure van de VNG Vrijwilligersverzekering, de brochure Verzekeringsoverzicht en de website van de VNG Vrijwilligersverzekering.

Schademelding
Bij schade kan contact worden opgenomen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk. 

Meer informatie
Heb je inhoudelijke vragen over de verzekering, dan kan je contact opnemen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk of neem rechtstreeks contact op met Centraal Beheer. Dat kan zowel telefonisch (055-579 8164) als per e-mail (avov.non.profit@centraalbeheer.nl).