Zorg & Hulpverlening

 
Vacature nr.   289
Functie   Gesprekspartner Telefonische Hulpdienst
Omschrijving  

Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 900 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt Sensoor mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

Taken   Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.
Gevraagd
Er wordt van je verwacht dat je interesse hebt in mensen en dat je een leergierige en open houding hebt. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Er wordt gevraagd dat je deelneemt aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering en dat je minimaal een jaar blijft.
Tijden
Gemiddeld werk je vier diensten, waaronder één nachtdienst per maand. Deze nachtdienst kan ook vanuit huis worden gedaan. Deze diensten zijn flexibel in te roosteren. Een dienst duurt 4 uur.
Vergoeding Ja
Introductie periode Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij Sensoor. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.
Verzekering Ja
Contract Ja
Anders nl. Borne of Zwolle
 
Telefoonnummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458