Ouderen

 
Vacature nr. 413
Functie  
Vrijwilligers voor "Groene Visite"
Omschrijving  

De Groene Visite zijn vrijwilligers die op bezoek gaan bij dementerende ouderen woonachtig in een zorginstelling. De vrijwilligers gaan niet op pad met lege handen. Ze nemen een thematische natuurkoffer mee die gevuld is met ‘De Natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanjebolster of het ruiken van gedroogd gras worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. 
Inmiddels zijn er vrijwilligers actief in vijf regio’s; Oldenzaal, Almelo, Hardenberg, Zwolle, Steenwijk en is er de wens om twee nieuwe regio's op te zetten rondom Deventer.

Taken

Heb jij liefde voor de natuur? En haal je plezier uit het werken met ouderen? Samen met een collega vrijwilliger uit je eigen gemeente of dorp breng je op verzoek een bezoek aan dementerende ouderen in verzorg- en verpleeghuizen. Je stelt een eigen natuurkoffer samen en gaat aan de hand van de meegebrachte voorwerpen in gesprek met de ouderen. Je schrijft zelf zorginstellingen aan, maakt promotie voor de Groene Visite en onderhoudt de thematische natuurkoffers. 

Gevraagd
  • Je hebt affiniteit met dementerende ouderen en je hebt respect voor hun belevingswereld.
  • Je bent geïnteresseerd in natuur en vind het leuk je hierin te verdiepen.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vind het leuk om nieuwe creatieve       werkvormen te gebruiken.
  • Je bent bereid een basistraining natuur, zorg en gesprektechnieken te volgen.
  • Je bent bereid jezelf voor minimaal 2 jaar in te zetten als vrijwilliger.
Tijden

Het aantal uren is in te vullen naar eigen behoefte, variërend van 1 tot 4 keer per maand. De werktijden zijn in overleg met verzorg- en verpleeghuizen (en in afstemming met de regiocoördinator). 

Werktijden
in overleg
Ja
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Introductie periode Je volgt twee trainingen, een basistraining over natuur en een over zorg en gesprekstechnieken. Je ontvangt een handboek met instructies en tips.
Contract Ja
Plaats Verpleeg en verzorgingshuizen in gemeente Twenterand en daar buiten.
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Vrijwilliger Kindermiddag…
Jongerencentrum Het Front in Vroomshoop is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij de kindermiddag. …

Meer informatie..

 
 Vrijwilligers Houtdorp…
Het Houtdorp in Vroomshoop organiseert ook dit jaar een fantastische zomer spelweek voor kinderen van groep 3 t/m 8.…

Meer informatie..

 
 Cateringmedewerker…
Stichtng Triatlon Vroomshoop is op zoek naar een facilitair medewerker tijdens de Haere Triatlon op zaterdag 8 september…

Meer informatie..