Jongeren

 
Vacature nr. 705
Functie  
Contactpersoon YFU
Omschrijving   YFU Nederland is op zoek naar contactpersonen.  Wil jij het verschil maken voor scholieren en gezinnen die open staan voor een internationaal avontuur en andere culturen? Dan is deze vrijwilligersfunctie interessant voor jou. Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor Nederlandse scholieren die naar het buitenland gaan (outbound-programma) en het aanspreekpunt voor internationale scholieren en hun gastgezinnen hier in Nederland (inbound-programma).
Taken Voor het outbound-programma ga je op huisbezoek voor selectiegesprekken met scholieren en hun ouders. Ook onderhoud je gedurende het uitwisselingsjaar periodiek contact met ouders van scholieren die in het buitenland verblijven.

Voor het inbound-programma onderneem je de volgende activiteiten:
  • Werving van gastgezinnen in jouw regio, ondersteund vanuit het YFU kantoor. Selectiegesprekken met gastgezinnen en het matchen van gezinnen en buitenlandse scholieren.
  • Ondersteunen van gastgezinnen bij de plaatsing van een scholier op school. Pro-actief contact houden met gastgezinnen, scholieren en scholen en begeleiding bieden in geval van problemen.
  • Gedurende het jaar organiseer je -samen met andere vrijwilligers in je regio- informele activiteiten voor de scholieren en (gast)gezinnen in jouw regio.

Je werkt samen met andere contactpersonen in de regio. YFU biedt enkele keren per jaar landelijke trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers.
Gevraagd Je bent flexibel ingesteld, communicatief sterk en hebt gevoel voor culturele verschillen. Je bent betrokken bij een ander en in staat om hem of haar te coachen en motiveren, zonder het van de ander over te nemen. Je schrikt niet terug voor een probleem en bent juist gemotiveerd voor het vinden van een oplossing. Daarbij houd je de belangen van de verschillende betrokkenen in het oog. Je bent in staat je eigen werk zelfstandig te organiseren, maar werkt ook graag samen met anderen. Verder heb je internationale ervaring of interesse, een lokaal netwerk, beschik je over een auto en spreek je Nederlands en Engels. Ervaring als uitwisselingsscholier of als gastgezin is een pré. Het hebben van contacten met middelbare scholen is geen must, maar komt wel goed van pas.
Tijden De tijdsbesteding is gemiddeld ca. 4-6 uur per week. De werkzaamheden vinden vooral in de avonduren en soms in de weekenden plaats. Je kunt dit zelf plannen, uiteraard in overleg met de scholieren en gezinnen.

In overleg kan ervoor worden gekozen om alleen het outbound- of alleen het inbound-deel van de rol te doen. In dat geval is de gemiddelde tijdsbesteding lager; voor outbound gemiddeld 2 uur per week, voor inbound 2-4 uur per week.
Werktijden
in overleg
Ja
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Contract Ja
Plaats Bruinehaar
Vriezenveen
De Pollen
Vroomshoop
Den Ham
Westerhaar
Geerdijk
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Vrijwilliger munt-…
Het Punt is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de munt- en kaartverkoop. In Het Punt worden regelmatig…

Meer informatie..

 
 Tuinvrijwilliger
Stichting Philadelphia is op zoek naar een vrijwilliger die mensen met een licht verstandelijke beperking willen ondersteunen…

Meer informatie..

 
 Activiteiten vrijwilliger

Een verpleeg- en verzorgingshuis in Vriezenveen is op zoek naar een vrijwilliger die kan helpen…

Meer informatie..