Gehandicapten

 
Vacature nr. 311
Functie  
OV-Fietsmaatje
Omschrijving   Ben jij avontuurlijk ingesteld? Vind jij het leuk om te werken met mensen met een beperking/chronisch zieken? Kun jij jouw enthousiasme en motivatie over wat jou beweegt overbrengen? Wil jij coachen en kennis opdoen door samen te werken?

Dan zijn wij op zoek naar JOU! MEE IJsseloevers is op zoek naar jou als vrijwilliger/OV-maatje binnen het project MEE op weg. De OV-maatjes maken samen met een consulent van MEE een avonturenplan, dat past bij de deelnemer én het OV-maatje. Vervolgens ga je als OV-maatje zo’n acht tot tien keer samen met de deelnemer reizen van A naar B. Dit kan zijn met de bus, op de fiets of lopende.

Wel belangrijk om te weten…MEE IJsseloevers ondersteunt je graag. Bijvoorbeeld in het maken van een avonturenplan. Wat is dan MEE op Weg? MEE op Weg is een project  om mensen met een beperking én hun betrokkenen meer mogelijkheden te laten zien om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. We willen een omslag van denken in het verkeer en vervoer teweeg brengen, zodat meer mensen niet ‘automatisch’ denken aan speciaal vervoer.
Taken Een OV-Fietsmaatje is iemand die met een deelnemer ‘het avontuur’ aangaat in het verkeer en ondersteuning biedt waar nodig. Van belang is dat er gewerkt wordt vanuit een gelijkwaardige positie. Een OV-Fietsmaatje kan iemand uit het netwerk van de deelnemer zijn, een vrijwilliger of een student.
Gevraagd
  • Avontuurlijk ingesteld
  • Het leuk vinden om te werken met mensen met een beperking/chronisch zieken. 
  • Enthousiasme en motivatie over wat jou beweegt kunnen overbrengen. Coachen en kennis opdoen door samen te werken >> samenwerken is meewerken. Niet overnemen, maar samen op avontuur willen gaan 
  • + het kunnen en willen empoweren. Deelnemer in eigen kracht zetten! 
  • Visie van OV-maatjes zien en kunnen overbrengen >> Voorbeeld: Het uiteindelijke doel is niet dat de deelnemer perse geheel zelfstandig van A naar B moet kunnen reizen. Het op reis gaan, het ervaren, de beeldvormen, de mogelijkheden zien en het deelnemen aan het maatschappelijke verkeer is van belang in het samen reizen. Ter aanvulling: De mogelijkheden zien, niet de beperking. 
  • Flexibel kunnen zijn (denk aan reistijden, in overleg met de deelnemer oefenmomenten inplannen) 
  • Mate van besluitvaardigheid, zekerheid in het verkeer 
  • Initiatief kunnen nemen 
  • Open, lerende houding (je leert van elkaar)
Tijden In overleg met de deelnemer. Het is de bedoeling dat je samen met de deelnemer acht tot tien keer samen reist van A naar B.

Werktijden
in overleg
Ja
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Contract Ja
Plaats gemeenten Wierden, Rijssen-Holten, Hof van Twente en Hellendoorn
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Docent digitale cursussen
ZorgSaam Twenterand is samen met de bibliotheek Twenterand – Taalpunt op zoek naar vrijwilligers die de digitale…

Meer informatie..

 
 Tuin- en klusjesman/vrouw
Avedan is voor één van hun cliënten op zoek naar een handige vrijwilliger.

Een…

Meer informatie..

 
 Medewerker Kringloop
Een kringloopwinkel in Vriezenveen is op zoek naar een vrijwilliger die mee wil helpen in de winkel.

Meer informatie..