Zorg & Hulpverlening

 
Vacature nr. 617
Functie  
Schuldhulpmaatje
Omschrijving  
Stichting BOOT is op zoek naar schuldhulpmaatjes. Als schuldhulpmaatje begeleid je mensen die graag een extra steuntje in de rug willen bij hun financiële administratie.
Taken Als schuldhulpmaatje stel je samen met de hulpvrager de hulpvraag vast en gaat hiermee samen aan de slag. Als je samen op weg bent laat je het zelfoplossend vermogen van je hulpvrager groeien. Daar help je hem/haar het beste mee voor de toekomst. Daarnaast ben je de steun en toeverlaat van je hulpvrager. Je helpt hem/haar bij het aanvragen en invullen van formulieren en legt contact met professionele hulpverleningsinstanties en gemeentelijke instanties of herstelt het contact nadat deze zijn misgelopen. Je spoort de hulpvrager aan om de afspraken met hulpverlenende instanties na te komen. Je helpt hem/haar bij de administratie en deze te ordenen zodat hij/zij ook in de toekomst overzicht houdt op de financien. Als schuldhulpmaatje voorkom je dat de hulpvrager in een sociaal isolement raakt vanwege de financiele problemen.
Gevraagd Als schuldhulpmaatje ben je er voor de ander. Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig en werkt op basis van gelijkwaardigheid samen met de hulpvrager. Je gaat voor minimaal een jaar een vertrouwensband aan met de hulpvrager en voelt je uiteraard betrokken bij hem/haar. Je staat open voor de opvattingen van de hulpvrager zonder daar een oordeel over te vormen en bent opgewassen tegen de teleurstellingen die je te verwerken krijgt. Je hebt je eigen financiele zaken op orde en kent geen strafblad
Werktijden
in overleg
Ja
Onkostenvergoeding Nee
Verzekering Ja
Introductie periode Voor je aan de slag kunt als schuldhulpmaatje volg je eerst een driedaagse training. Tijdens deze training komt o.a. het volgende aan de orde: je leerst inzicht krijgen in het gedrag van de cliënt en jezelf. Je oefent met administreren en budgetteren en hoe je hierover in gesprek gaat. Je ontdekt wat jouw rol is en waar je grenzen liggen en je maakt een sociale kaart van je woonplaats en ziet hoe de praktijk van schuldhulpverlening in elkaar zit. 

De cursus kan pas starten als er voldoende nieuwe schuldhulpmaatjes zijn aangemeld.  

Ook kun je een verklaring van goed gedrag overleggen.
Contract Ja
Plaats Bruinehaar
Vriezenveen
De Pollen
Vroomshoop
Den Ham
Westerhaar
Geerdijk
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Maatje gezocht
Stichting Philadelphia is op zoek naar een vrijwilliger die een maatje wil zijn voor een 33-jarige man met een licht…

Meer informatie..

 
 Activiteitenvrijwilliger
Woonzorgboerderij erve Nienenhoek zoekt vrijwilligers die activiteiten willen doen met zes dementerende bewoners.

Meer informatie..

 
 Secretaris bestuur
De Stichting Huurdersraad Mijande Wonen is op zoek naar een secretaris voor het bestuur. Het bestuur vertegenwoordigt…

Meer informatie..