Zorg & Hulpverlening

 
Vacature nr. 185
Functie  
Mentor
Omschrijving   Veel mensen zijn niet - meer - goed in staat zijn om hun eigen beslissingen te nemen (bijvoorbeeld: mensen met dementie of een verstandelijke handicap). Als er geen familie is die zorg voor hen draagt kan een vrijwillige mentor van zeer grote betekenis zijn.

Concreet houdt de functie van mentor in: belangenbehartiging ten aanzien van de behandeling, verpleging, verzorging en/of begeleiding van de cliënt als ook het nemen van beslissingen hieromtrent. De mentor is aldus een cruciale en waardevolle ondersteuner voor de cliënt en wordt formeel door de rechtbank benoemd. De benoeming heeft als gevolg dat de mentor levenslange begeleiding geeft aan de cliënt, tenzij dit door omstandigheden niet meer mogelijk is.
Taken De mentor heeft de wettelijke bevoegdheid om de persoonlijke belangen van de cliënt te behartigen. Mentorschap Oost Nederland zoekt een passende client die bij de vrijwilliger past en is aanwezig bij de kennismaking. De mentor helpt de cliënt door alles rondom de nodige verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding goed te regelen. Dit betekent niet dat de mentor dit zelf gaat uitvoeren maar dat hij/zij gesprekken voert met de hulpverleners en spreekt namens de betrokkene, als deze dat zelf niet kan.
Gevraagd Verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen.
Tijden Zelf in te vullen in overleg met de cliënt. Gemiddeld komt het neer op 6 tot 10 contacturen per maand. Dit is afhankelijk van de situatie.
Werktijden
in overleg
Ja
Onkostenvergoeding Ja
Verzekering Ja
Introductie periode

De vrijwilligers volgen voor het starten van de werkzaamheden een introductiecursus. Daarnaast is er jaarlijks bijscholing en een landelijke studiedag met workshops. Ook zijn er intervisiebijeenkomsten waaraan de vrijwilliger deelneemt. Tijdens deze bijeenkomsten bespreekt u in een kleine groep zaken waar in het werk tegen aan gelopen wordt.

Contract Ja
Plaats Gehele gemeente
 
Terug naar overzicht Print vacature Klik hier om te reageren
 
Telefoon nummer Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand:   0546-481458
Recente vacatures
 Maatje gezocht
Stichting Philadelphia is op zoek naar een vrijwilliger die een maatje wil zijn voor een 33-jarige man met een licht…

Meer informatie..

 
 Activiteitenvrijwilliger
Woonzorgboerderij erve Nienenhoek zoekt vrijwilligers die activiteiten willen doen met zes dementerende bewoners.

Meer informatie..

 
 Secretaris bestuur
De Stichting Huurdersraad Mijande Wonen is op zoek naar een secretaris voor het bestuur. Het bestuur vertegenwoordigt…

Meer informatie..