Genomineerden
Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand

 

Op donderdag 5 april reiken de gemeente Twenterand en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand uit. Op deze website kon van 13 tot en met 30 maart worden gestemd op de genomineerden.

Klik hier voor meer informatie over de uitreiking van de Publieksprijs.

Hieronder vindt u meer informatie over de genomineerden.

 

Jeugdkunstkring Westerhaar

De Jeugdkunstkring is onderdeel van de Kunstkring Westerhaar die in 1973 opgericht is om amateurkunstenaars te ondersteunen. Onder leiding van vrijwilligers komt een groep gemotiveerde jongeren om de 14 dagen bij elkaar in Ons Domein in Westerhaar. Elke bijeenkomst begint met een stukje les, daarna kunnen de jongeren zelf aan de slag met tekenen of schilderen. De lessen gaan steeds over iets anders dat met tekenen en/of schilderen te maken heeft. De Jeugdkunstkring is circa 8 jaar actief. Zonder de inzet van de vrijwilligers zou de Jeugdkunstkring Westerhaar niet kunnen bestaan.
Klik hier om het promotiefilmpje van Jeugdkunstkring Westerhaar te bekijken.

 

Jeugdraad Basketbalvereniging Peatminers

De Jeugdraad van Basketbalvereniging Peatminers bestaat uit vrijwilligers uit de jeugdafdeling van de club. Vanuit elke leeftijdscategorie zit iemand in deze commissie die als doel heeft het bestuur te adviseren m.b.t. verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden, maar de Jeugdraad pakt ook zelf initiatieven op. Zo hebben ze een WiFi versterker geregeld en zijn ze in gesprek over het organiseren van schoolbasketbal. De Jeugdraad bestaat uit jongeren van 9 tot 18 jaar en wordt aangevoerd door twee enthousiaste volwassen vrijwilligers die de boel in goede banen leiden. Door deel te nemen in de Jeugdraad leren de kinderen dat er achter een vereniging een hele organisatie schuil gaat en maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk.
Klik hier om het promotiefilmpje van de Jeugdraad Basketbalverenging Peatminers te bekijken.

 

Stichting Manna

Stichting Manna is een organisatie met 80 vrijwilligers die zich zonder enige verdienste inzetten voor gezinnen in Twenterand die moeite hebben het hoofd financieel boven water te houden. Door het geven van een boodschappenpakket en kinderkleding geeft Stichting Manna deze mensen een beetje meer lucht. De stichting is volledig afhankelijk van de inzet van de vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers kan stichting Manna niet bestaan. Stichting Manna is actief sinds 2008.

 

De vrijwilligers werken bij:

Family Care: we bieden mensen een steuntje in de rug bij het oplossen van hun financiële problemen. Dit doen wij met het tijdelijk ondersteunen in de basisbehoeften door het schenken van een boodschappenpakket.

Manna Fashion: Vanuit de kledingwinkel wordt hulp geboden door het gratis verstrekken van kinderkleding en de daarbij behorende accessoires. 

Happy Kids: het samenstellen van verjaardagdozen voor kinderen van minimagezinnen en zorgen dat deze kinderen een cadeautje en wat lekkers krijgen met Sinterklaas.

 

Klik hier om het promotiefilmpje van Stichting Manna te bekijken.

 

Vrijwilligers Stichting Jongerenwerk Den Ham

Stichting Jongerenwerk Den Ham mocht 23 augustus 2017 haar 10-jarige bestaan vieren. Dit was alleen mogelijk door de altijd trouwe inzet van de vrijwilligersgroep. Zij draaien de inloop, lopen collectes en hebben contact met de jongeren. Dit doen ze allemaal in hun vrije tijd. De vrijwilligersgroep heeft een belangrijke betekenis voor zowel de jongeren als de gemeenschap. Jongeren hebben een plek om elkaar te ontmoeten, hun verhaal te uiten, hun problemen neer te leggen en worden ondersteund waar nodig. Als vrijwilliger zijn ze een vertrouwenspersoon voor de jongeren. Ze houden de jongereninloop open en bieden vermaak aan de jeugd door activiteiten te organiseren. Daarbij halen ze geld op d.m.v. collectes waarvan de opbrengst weer wordt besteed aan de jongeren. Er zijn vrijwilligers die al meer dan 15 jaar actief zijn voor de jongeren in Den Ham.
Klik hier om het promotiefilmpje van Stichting Jongerenwerk Den Ham te bekijken.

 

Vrijwilligers Zwemvereniging De Vroege Vogels

De vrijwilligers van Zwemvereniging De Vroege Vogels runnen tijdens de openstelling elke morgen Zwembad De Groene Jager in Den Ham. De zwemvereniging heeft 140 leden waarvan elke ochtend ongeveer 90 leden tussen 7.00 en 11.00 uur zwemmen. De vrijwilligersgroep van ongeveer 12 leden heeft per toerbeurt dienst. Dat betekent dat de vrijwilligers vanaf 6.30 uur het water controleren, de veiligheid controleren en een toezicht functie hebben voor de zwemmers. Daarnaast verzorgen ze elke woensdag- en vrijdagmorgen koffie voor de zwemmers. De vrijwilligersgroep is vanaf de opening/privatisering van Zwembad Groene Jager actief.
Klik hier om het promotiefilmpje van Zwemvereniging De Vroege Vogels te bekijken.

 


Stem uitbrengen
U kunt uw stem uitbrengen door links in beeld op de knop stemformulier te klikken. Per IP-adres kan 1 keer gestemd worden. Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op.